הרגלי עבודה שיתרמו לקריירה שלך !

מאז היינו ילדים, יש מי שדאג להציב לנו את הגבולות ולחלק את העולם ל’טוב’ ול’רע’. הסיבה לכך היא פילוסופית-פסיכולוגית בעיקרה, אך דבר אחד בטוח: היא מלווה כל אחד ואחד מאיתנו גם בחייו הבוגרים, ומעצבת את קוד ההתנהגות שלנו הן כיחידים והן כחברה. אך האם כל אותם מעשים ‘רעים’ הם אכן רעים כל כך? לא תמיד. חטיבת המחקר של אתוסיה, חברת השמה בהייטק ובביוטק, מוכיחה כיצד גם הרגלים ‘רעים’ במהותם יכולים לתרום לקריירה שלכם, לקדם אותה ולהפוך אתכם לעובדים יעילים יותר.

אתם אנשים דוחים? יש לכך סיבה טובה

דחיינות נתפסת בעיני כל כדבר רע במהותו. הנטייה לדחות כל משימה לשלב מאוחר יותר עלולה לגרום להצטברות הררי משימות ולפגוע ביעילות של העובד. אבל – זהו רק צד אחד של המשוואה: אדם אשר דוחה משימות בקביעות, עושה זאת לא פעם רק משום שהוא עמוס וזקוק למנוחה, בעיקר קוגניטיבית. הרצון האוטומטי לדחות משימות למועד מאוחר יותר, הוא מסר מהמוח שמשמעותו: ‘אני זקוק להפסקה’. אמצו את קריאה הזו בשתי ידיים, בצעו את המנוחה הנדרשת – ותוכלו לחזור רעננים לעבודה.

Yes man? לא!

קשה מאוד להגיד ‘לא’ לבוס, קשה מאוד להגיד ‘לא’ גם לעמית לעבודה. אבל אם כל הזמן תגידו כן, תגיעו לאותו מצב אותו ציינו בסעיף הקודם – ופשוט תקרסו מעודף משימות. לכן, עובד שאומר בעיקר ‘לא’ אינו אדם שלילי בהכרח. הוא פשוט יודע מה הוא שיא הקיבולת שלו, ואינו מוכן להעמיס על עצמו עוד משימות מעבר לקצה גבול יכולתו.

למה שלא תעשו פחות?

הנטייה של כל עובד ממוצע הוא לעשות כמה שיותר, כדי להראות עד כמה הוא יעיל. אבל, זהו מצב של ‘תפסת מרובה לא תפסת’, שיגרום לאותו עובד להציג ביצועים בינוניים בכל אחד מהפרויקטים שלקח על עצמו. רוצים להתבלט? קחו על עצמכם פחות, אך הפגינו הצטיינות יתרה בכל אחת מהמשימות בהן בחרתם.

זו לא בושה להשתעמם

בעידן המודרני נדמה שאסור להיות משועמם. כל אדם מחפש להיות עסוק כמה שיותר, רק כדי שלא יגידו, חלילה, שאינו עובד. אבל, עובד משועמם הוא עובד שיש לו פנאי לעצור, לחשוב לעומק ולהיות יצירתי. אז קחו לעצמכם כמה דקות של שעמום ותראו איך לפתע צצים בראשכם אינספור רעיונות חדשים ומעניינים.

חסרונות זה לחלשים

לימדו אתכם תמיד שעליכם להתרכז בחסרונות כדי ללמוד ולהשתפר? אז אמרו. לעתים, עובד שבוחר להתמקד דווקא ביתרונות ובצדדים החזקים שלו, יידע במה הוא טוב באמת ויתרכז רק בזה. אין זה אומר שהוא לא יודע מה הם צדדיו החלשים, ואין זה אומר שהוא אינו מודע לחסרונות שלו. הוא פשוט מסרב לבזבז אנרגיות על דברים שאינם מקדמים אותו.

לכו הביתה מוקדם

המיתוס הגדול של שוק העבודה המודרני הוא כזה: מי שסוגר את האור אחרון, הוא העובד החרוץ ביותר במשרד. שכחו מזה. הגיע הזמן ‘לחנך’ עצמכם לעזיבה מוקדמת של המשרד, משום שרק כך תשיגו את האיזון המיוחל בחייכם. אדם שעוזב את המשרד מוקדם (איננו מתכוונים שתעשו זאת מייד לאחר ארוחת הצהרים, כן?) מפנה זמן איכות למשפחה שלו, לתחביבים שלו ולדברים שהוא אוהב. כך, הוא ‘טוען מצברים’ ומגיע אל המשרד למחרת כשהוא רענן מתמיד וחדור מוטיבציה.

עובד טוב לא עובד בסוף השבוע

בהמשך לסעיף הקודם, אחת לשבוע חשוב שתעשו לעצמכם הפסקה של 24 שעות ברציפות (וגם יותר) מטרדות העבודה. סוף השבוע הוא כמובן הזמן הנוח ביותר לכך, אך כל יום אחר שיתאים לכם יהיה טוב לא פחות. העיקרון פשוט: כל אדם צריך להתנתק לפעמים ולשכוח מהכול ליום אחד תמים. כשתחזרו לעבוד אחרי ההפסקה השבועית הזו, תודו לעצמכם מאוד.

ארוחה גדולה באמצע היום?

שיחות חולין במסדרון? בהחלט!
עוד מאפיין של סביבת העבודה המודרנית נוגע להפסקות האוכל ולפטפוטים האקראיים במסדרון: עובד שעושה זאת, נתפס כאחד שלא משקיע ומעדיף להתחמק מהעבודה. אנחנו דווקא מפרגנים לכם: מותר לכם לצאת לארוחת צהרים מפנקת, אין שום סיבה שלא תשוחחו עם קולגה לעבודה במטבחון או במסדרון. זה מרענן, שובר שגרה ומאפשר לכם לשוב לעבודה בכוחות מחודשים.

מה, לא תבדקו את הפייסבוק יותר?

בטח שכן. וגם תצפו בוידיאו ששלחו לכם בוואטסאפ, אולי אפילו תשחקו סוליטר לפעמים (אם מישהו עוד עושה את זה היום…). למה לא, בעצם? כמה דקות של שבירת שגרה ומנוחה לא הזיקו לאיש – נהפוך הוא: זו הדרך לשחרר את המוח מהמשימות המונוטוניות והתובעניות. כל אחד זקוק לזה לפעמים.

לחוצים? זה דווקא דבר טוב!

מאז ומתמיד לימדו אתכם שלחץ זה לא בריא, וזה נכון: לחץ גדול ומתמשך יפגע בבריאות שלכם. אבל מה לגבי לחץ מתון ומידתי? הוא דווקא זה שישמור אתכם ערניים ודרוכים, כדי שתוכלו להציג ביצועי שיא. אז מותר (ואף כדאי!) להיות לחוצים לפעמים, אבל במידה – בלי להגזים.

רחפו בחלל, חלמו חלומות בהקיץ…

כן, גם בזמן העבודה מותר לכם להפליג במחשבות, לשוט על כנפי הדמיון ופשוט להתנתק מהסביבה לכמה דקות. אלו דקות מופלאות שיספקו לכם רוגע ושלווה, ינתקו אתכם מהלחץ שמסביב ואפילו יאפשרו לכם לרקום את החלומות הגדולים באמת. זכרו: עובד שאוהב לחלום הוא עובד יצירתי ורחב אופקים.

2, 3 ו… להוציא קיטור!

עולם המבוגרים מגדיר אמנם קוד התנהגות ברור וקפדני, אבל זה לא אומר שאסור לכם להתעצבן ולכעוס לעתים. למעשה, אם תימנעו מ’הוצאת הקיטור’ הזו, תרגישו רע הרבה יותר. כמובן שפריקת הזעם והלחצים לא אומרת שמותר לכם לצאת מפרופורציות – כתבו את הדברים המכעיסים על דף או שחררו צעקה מספקת במקום בו לא ישמעו אתכם. מייד לאחר מכן תוכלו לחזור לעצמכם, רגועים ומשוחררים מכל עכבות.

יאללה בלאגן

הו, כמה מילים כבר נאמרו על אותם עובדים מבולגנים, שאי אפשר למצוא סביבם דבר. אבל, האנשים המבולגנים הם לעתים היצירתיים ביותר. למעשה, לא פעם הם גם יהיו היעילים ביותר, משום שהם לא מבזבזים זמן על סדר וארגון אינסופי. אם כן, מותר לכם להיות מבולגנים, ואם זהו האופי שלכם – הוא לא ימנע מכם להצליח. ובכל זאת, חשוב לא להגזים ולא לצאת מפרופורציות. סדר מינימלי בעמדה או במשרד שלכם הוא דבר חשוב.