הכל על – הדברת מזיקים !

בתחום של הדברת מזיקים מבוצעים מידי יום באופן שוטף פעולות של ריסוס חומרי הדברה מסוגים שונים כנגד מזיקים.
מי מוגדר כמזיקים ? מזיקים הינם בע”ח אשר גרים בסביבת האדם וגורמים לו לנזק בריאותי, תברואי או מהווים לו מטרד מבחינת היגיינה או נוחות.

הנזקים עלולים להיגרם כתוצאה מהימצאות המזיקים בביובים ובמקומות מזוהמים (כמו למשל חולדות או תיקנים המסתובבים בביובים). מזיקים אלו, מהווים נשאים למיני גורמי מחלות אותם הם מעבירים אל האדם דרך מגע בכלי המטבח, מוצרי המזון או במגע ישיר דרך נשיכה/דקירה/עקיצה.
ריקו הדברות – מדביר בבאר שבע והסביבה

המזיקים התברואתיים הנפוצים וסוגי הנזק:

  1. נזק לריהוט- טרמיטים, חיפושיות ועש.
  2. נזק למזון- עש וחיפושיות.
  3. מטרד- זבובים, יתושים, תיקנים ונמלים.
  4. עקיצות והחדרת ארס- דבורים, צרעות, עכבישים, עקרבים, פרעושים ונמלים מסוימות.

על מנת למנוע נזקים אלו, דרוש ריסוס מקצועי ע”י מדבירים מנוסים היודעים לאתר את מקור הבעיה ולהתאים את הריסוס הנדרש באופן הבא:

  1. זיהוי והכרת המזיק.
  2. שימוש בתכשירי הדברה המתאימים לביצוע הפעולה.
  3. נקיטת אמצעי זהירות הנדרשים במהלך הריסוס ולאחריו.

פעולת הריסוס חייבת להיעשות בידי מדביר אשר עבר הכשרה מקצועית והינו בעל הסמכה לעבודה עם חומרי הדברה. ריסוס הינו פעולה המצריכה ידע ואינה מומלצת לביצוע ללא הכרת חומר ההדברה המיושם בריסוס, אופן הריסוס או הכרת המזיק המטופל בזמן הריסוס.

חשוב לבחור חברה להדברת מזיקים אשר מעסיקה צוות מדבירים מקוצעיים אשר תפקידם לוודא שהעבודה נעשית באופן המקצועי ביותר. צוות העובדים של החברה צריך להיות כולל מדבירים בעלי הסמכות ורישיונות ברי תוקף ובעלי הכשרה בהענקת עזרה ראשונה.

סוגי ריסוס:

  • מהו ריסוס קרקעי ? בו המדביר או החקלאי מרסס בעצמו בעזרת חומרי ריסוס והדברה מתאימים את השטח
    ריסוס אווירי
  • מהו ריסוס ע”י מסוק מהאוויר ? זהו ריסוס מבוקר המתפזר בד”כ על שטחי אדמה חקלאית גדולה

הדברה למפעלי מזון מזיקים רבים עלולים להוות מפגע מסוכן כאשר מדובר במפעלי מזון.

הנפוצים שביניהם הינם חרקים זוחלים, חרקים מעופפים, מכרסמים וציפורים אולם לעיתים ניתן לכלול גם חתולים, כלבים נמיות ועוד. הדברה במפעל מזון יש צורך לתכנן מערך משולב שיקיף את כל אזור המפעל והמזיקים שעלולים לחדור אליו. בבואהחברה להקים מערך הדברה, תסקור תחילה את שטח המפעל. תוודא כי המפעל עצמו וסביבתו אינם מכילים מצבורי אשפה, אין חורים ופתחים מהמפעל לחוץ העלולים לאפשר כניסה ויציאה של מזיקים באין מפריע, ארונות החשמל והצנרת אטומים ועוד.

דוגמא להדברה במפעל

אחר כך, באמצעות שיטות ניטור נלמד מיהם המזיקים אותם אנו מעוניינים להרחיק, מיהם אלו שגורמים נזק לחומרי הגלם, פסי הייצור או הסחורה המוגמרת. היכן הם מסתתרים, ממה הם ניזונים, מהם התנאים בהם הם מתקיימים ככל שנדע יותר על המזיק, ניטיב להדבירו. לאור המידע שנאסף, בשיתוף עם אגרונום החברה, יומלץ תחילה על יישום שיטות מניעה, כאלו שיסייעו בהפחתת הצורך ביישום כימיקליים. שיטות כגון: שינוי תנאי אקלים בחדרים מסוימים, הוספת חומרי בידוד, רשתות, שינויים באופן אחסון חומרים, טיפול באשפה ועוד. בעת הצורך, יוכלו לתת מענה נקודתי שיכלול גם הדברה כימית.

לחברה מקצועית ואמינה הידע והניסיון בפיקוח ויישום מערכי הדברה המתאימים למפעלי מזון. בסיוע אגרונום החברה יבנה ביחד איתכם מערך הדברה כולל שיותאם לצרכי מפעלכם באופן אישי וייתן מענה לכל בעיות המזיקים במפעל באשר הם. את הטיפול השוטף יבצע מדביר מוסמךשיהיה נוכח לפחות פעם בחודש במפעל ויעבוד מול נציג המפעל שירכז וידווח על בעיות הזקוקות לפתרון.
הדברת מזיקים במפעלים ובמיוחד במפעלי חברות מזון הינה הדברה חשובה ביותר בכדי לשמור על הגיינה ועל טיב המוצרים יש לבצע זאת בקפדנות ביעלות ומקצועיות !

https://www.ricoexterminator.co.il/